top of page

Veilige Haven Utrecht


De Veilige Haven Utrecht is er voor biculturele en/of islamitische LHBTQI+ in Utrecht en omgeving. We ondersteunen LHBTQI+ vluchtelingen in hun procedure voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning. In het proces bespreken we hoe zij zich het beste kunnen voorbereiden voor de IND procedure. Ook kan hier je hier terecht als je een vertrouwelijk gesprek wilt hebben met een professionele hulpverlener. Soms weet je het even niet meer in je leven, je vindt het moeilijk om jezelf te accepteren en/of je familie, vrienden en kennissen hebben moeite met jouw geaardheid/genderidentiteit. Je vindt het moeilijk om je te focussen op je studie en/of werk en alles in je leven kost je veel moeite.

Het kan erg fijn zijn om dit soort problemen dan met een professional te bespreken, die ervaringsdeskundige is (en dus soortgelijke ervaringen heeft).

De professional kan het gesprek met je aangaan en kijken wat jij het beste kunt doen. Wij hebben ook een groot netwerk en kunnen je eventueel doorverwijzen naar andere professionals. Daarnaast werken wij nauw samen met de Prisma Groep Empowerment en kunnen je in contact brengen met andere biculturele en/of islamitische LHBTQI+, als je daar behoefte aan hebt.


Dankzij het KansFonds kunnen wij ons inzetten voor ongedocumenteerde LHBTQI+. Het Veilige Haven is er echter voor iedereen. Neem contact op met ons voor meer informatie en ook om je aan te melden voor een intakegesprek.

Veilige Haven Utrecht wordt mogelijk gemaakt door het KansFonds.

Kansfonds-groen-1600px-400x180.png
bottom of page