top of page

Aanbod voorlichtingen

Stichting Prisma Groep heeft meerdere trainingen/voorlichtingen waarbij docenten, hulpverleners, studenten en allerlei mensen met diverse beroepen meer kunnen leren over de biculturele en/of islamitische LHBTQI+ gemeenschap. Tijdens deze bijeenkomsten kan er op verschillende en/of alle aspecten van de gemeenschap gefocust worden om zo bewustwording en sensitiviteit naar de professionals en/of studenten te vergroten.

Doel van de voorlichtingen

Biculturele LHBTQI+ zijn steeds meer zichtbaar in de samenleving, in de hulpverlening en bij organisaties/bedrijven. Veel organisaties en hulpverleners weten echter erg weinig van deze doelgroepen. Hulpverleners die zelf niet tot de LHBTQI+ gemeenschap behoren hebben vaak niet de ervaring die nodig is om deze specifieke groepen sensitieve hulp te bieden. Biculturele LHBTQI+ behoren vaak tot een dubbele of zelfs driedubbele minderheid, met alle gevolgen van dien. Ze hebben te maken met racisme, seksisme, homo- en/of transfobie en in bepaalde gevallen ook islamofobie. Om deze doelgroepen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is het van belang om kennis te hebben over de uitdagingen waar ze mee te maken hebben en sensitief te zijn. Stichting Prisma Groep biedt interactieve voorlichtingen/workshops om meer bewustwording te creëren. Wij zijn gespecialiseerd in biculturele LHBTQI+ en doen de voorlichtingen altijd met meerdere personen. 

Schermafbeelding 2022-08-25 om 15.39.48.png

Verschillende soorten voorlichtingen

● Stichting Prisma Groep over diversiteit in het algemeen

● Biculturele LHBTQI+

● LHBTQI+

● Religie en LHBTQI+

● Intersectionaliteit, racisme en discriminatie

● Wat kun je als hulpverlener/docent doen om biculturele LHBTQI+ clienten/leerlingen het beste te helpen?

● De werkomgeving veilig maken voor biculturele LHBTQI+’ers

 

De voorlichtingen/workshops worden onder andere gegeven met de problemen/uitdagingen van de doelgroep in het achterhoofd. Hieronder volgen een aantal problemen en uitdagingen waar biculturele LHBTQI+’ers geregeld mee te maken krijgen.

● Hun geaardheid niet kunnen accepteren (coming-in)

● Leven in een omgeving die LHBTQI+ gevoelens afkeurt en weinig steun van familie

● Het coming-out proces is erg lastig, als er al sprake is van een coming-out

● Vaak weinig andere personen kennen die in een soortgelijke situatie zitten

● Gemeenschappen die soms erg weinig van deze uitdagingen begrijppen

● Niet seksueel weerbaar zijn

● Loyaliteitsconflict naar familie/cultuur

● Het meemaken van veel microagressie en zelfs geweld

Locatie

De voorlichting en/of workshop zal plaatsvinden op locatie van de organisatie zelf. Dit kan dus zijn op een school, in een kantoor, vergaderruimte of zelfs externe locatie. Dit stemmen wij allemaal af op onze opdrachtgevers.

Duur

Een voorlichting of workshop duurt ongeveer 1,5/2 tot 3 uur. Twee voorlichtingen/workshops die elkaar opvolgen op verschillende dagen, met een paar weken ertussen is de optie die tot het beste resultaat leidt. Op deze manier kunnen wij namelijk de tweede voorlichting/workshop extra op maat inrichten naar aanleiding van de eerste voorlichting/workshop

Medewerkers

Wij komen meestal met drie ervaringsdeskundigen van de organisatie. Afhankelijk van het soort voorlichting nemen wij soms ook een gastspreker mee die kort wat zal vertellen over zijn/haar/hun persoonlijke ervaring. De sprekers stemmen wij af op de samenstelling van het team/doelgroepen waar wij de voorlichting/training aan geven. En wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van bijeenkomsten/panelgesprekken over biculturele en/of islamitische LHBTQI+.

Prijs

De prijs van één voorlichting/workshop sessie is € 450,-. Bij afname van twee sessie is de prijs € 395,- per sessie. De prijs kan altijd besproken worden voor organisaties die weinig budget hebben.

Interesse of meer informatie? Neem contact met ons op.

bottom of page